Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@08:44:14 GMT

اصلاح تعرفه‌های مخابراتی با حذف حق اشتراک

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۷۰۷۰

اصلاح تعرفه‌های مخابراتی با حذف حق اشتراک

به گزارش خبرنگار مهر، سید علی ملک‌جعفریان امروز در نشست خبری با اشاره به پیشنهاد شرکت مخابرات ایران به سازمان تنظیم مقررات در خصوص تغییر و اصلاح تعرفه‌های مخابراتی گفت: این پیشنهاد مبنی بر دریافت هزینه نگهداری شبکه از کاربران است به این معنی که پیشنهاد شده هزینه حدود ۲۶ تا ۳۰ هزار تومان که مطابق با فرمول شورای رقابت محاسبه می‌شود، از کاربران دریافت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، کاربران تا سقف این مبلغ می‌توانند در شبکه داخلی مکالمه داشته باشند و مبلغ اضافه بر این در قبض مشترکان محاسبه می‌شود.

وی ادامه داد: هم‌اکنون نگهداری و توسعه شبکه مخابراتی کشور نیازمند پرداخت هزینه است و از این جهت شرکت مخابرات ایران خواستار افزایش نرخ نگهداری شبکه است. علاوه بر این، در صورتی که با دریافت حق نگهداری شبکه موافقت شود، حق اشتراک خط تلفن حذف خواهد شد.

ملک‌جعفریان با بیان اینکه هزینه‌های مخابراتی در ۱۴ سال گذشته بالانس نبوده و لزوم توسعه همگون زیرساخت‌ها و متعادل شدن قیمت‌ها احساس می‌شود، گفت: برای مثال شرکت برق نسبت به سال ۶۸، ۱۷۰۰ درصد افزایش تعرفه داشته و سایر شرکت‌های خدمات‌رسانی نیز با توجه به افزایش هزینه‌ها، افزایش تعرفه‌ داشته‌اند اما در مخابرات این افزایش صورت نگرفته است.

مدیر مخابرات منطقه تهران گفت: وزارت ارتباطات در دولت جدید قول مساعد برای حل مشکل و اصلاح تعرفه‌های مخابراتی داده است و امیدواریم بتوانیم با یک عدد منطقی شاهد افزایش هزینه‌های نگهداری شبکه باشیم.

ملک‌جعفریان، متوسط درآمد از هر مشترک خط ثابت در تهران را ۸۵۰۰ تومان عنوان کرد و گفت: با توجه به هزینه بالای نگهداری هر خط در صورتی که بدهی یک مشترک در دو دوره پرداخت نشود، خط وی قطع خواهد شد. همچنین در صورتی که مشترکی بیش از ۸۰ هزار تومان قبض پرداخت نشده داشته باشد، ارتباط وی مطابق با سازمان تنظیم مقررات حذف می‌شود.

مدیر مخابرات منطقه تهران ادامه داد: برای آنکه بتوانیم در کل شبکه مخابرات طی پنج سال آینده نوسازی انجام دهیم، نیاز به ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داریم.

ملک‌جعفریان افزود: در سال گذشته مخابرات از سرقت سیم مسی و تجهیزات مخابراتی ۱۸ میلیارد تومان متضرر شده است که در این زمینه جلساتی با نیروی انتظامی داشته‌ایم و یک شبکه قضایی نیز به بحث‌های مربوط به سرقت‌های مخابراتی اختصاص یافته است.

وی در مورد وجود انحصار در استفاده از امکانات مخابراتی و اعتراض شرکت‌های اینترنتی از در اختیار قرار نگرفتن این تجهیزات گفت: هم‌اکنون در تهران دو میلیون و ۳۰۰هزار مشترک باند پهن وجود دارد که یک میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک، شرکت‌های FCP از فضای مخابراتی ما استفاده می‌کنند. مسئله انحصار به هیچ عنوان واقعی نیست بلکه مخابرات در یک فضای مشارکتی به شرکت‌ها سرویس می‌دهد. هم‌اکنون انتقال پرسرعت به اپراتورهای موبایل و ارتباط سیم مسی برای شبکه‌هایی مانند شبکه شاد توسط مخابرات انجام می‌شود. همچنین تمامی پلتفرم‌های ویدئویی از زیرساخت‌های مخابراتی استفاده می‌کنند.

مدیر مخابرات منطقه تهران گفت: ما علاقه‌مند به توسعه شبکه دسترسی فیبر نوری نیز هستیم تا بتوانیم اینترنت با سرعت یک گیگابیت در ثانیه به مشترکان عرضه کنیم. هم‌اکنون حدود ۸۰هزار کاربر از اینترنت روی فیبر در تهران استفاده می‌کنند و به دلیل اینکه عملیات فیبرکشی سخت بوده و شهرداری نیز مجوزهای لازم را نمی‌دهد، اجرای فیبرکشی با مشکلاتی روبروست اما امیدواریم با افزایش سرمایه‌گذاری و اصلاح تعرفه‌ها، بتوانیم شبکه زیرساخت شهری را نیز توسعه داده و سرویس فیبر را برای کاربران ارائه کنیم.

وی در مورد وضعیت سرویس VDSL نیز گفت: هم‌اکنون ۵۷هزار کاربر در سطح استان از اینترنت VDSL استفاده می‌کنند و در صورتی که سرمایه‌گذاری مناسبی در این بخش صورت گیرد، می‌توانیم این فناوری را به شکل جدی‌تری دنبال کنیم اما هم‌ اکنون هزینه‌های رایج را نمی‌توانیم پاسخگو باشیم و باید به سمت نوسازی شبکه با افزایش حق نگهداری برویم.

ملک‌جعفریان درباره تأخیر زمان رانژه خطوط اینترنت در مراکز مخابراتی نیز گفت: در برخی مراکز با انباشت رانژه مواجه هستیم و مشکلاتی از این بابت وجود دارد که با هماهنگی رگولاتوری امیدواریم تا طی یک سال آینده زمان رانژه در این مراکز مخابراتی به روز شود اما این موضوع نیز هزینه‌های سنگین دارد.

کد خبر 5346756 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت مخابرات ایران مخابرات تهران شرکت مخابرات تعرفه تلفن ثابت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت مخابرات ایران امنیت اطلاعات کسب و کار حاکمیت سایبری اینترنت شبکه اجتماعی فیس بوک تحقیقات علمی امنیت سایبری شرکت دانش بنیان ربات حکمرانی فضای مجازی ناسا استفاده می کنند اصلاح تعرفه ها نگهداری شبکه ملک جعفریان هم اکنون هزینه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۷۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پس از تصویب افزایش مالیات بر ارزش افزوده به ۱۰ درصد در مجلس، سازمان امور مالیاتی خواستار دریافت این مبلغ از تاکسی‌های اینترنتی شده است. اما ۳۰ نماینده مجلس در نامه‌ای به هیئت‌رئیسه، این درخواست را خلاف قانون دانسته و مخالفت خود را با آن اعلام کرده‌اند.

براساس گزارش دیجیاتو، «محمدرضا میرتاج‌الدینی»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، درباره نامه نمایندگان به هیئت‌رئیسه مجلس در مخالفت با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده، گفت: «بند ۱۲ ماده ۱۲ قانون ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ درباره معافیت خدمات حمل‌ونقل عمومی مسافری درون و برون شهری، جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است. در جزء ۱۳ بند «ب» ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مورخ ۱۴۰۰ نیز این معافیت تثبیت و توسعه‌یافته و درعین‌حال، ارائه خدمات حمل‌ونقل عمومی مسافری از طریق انعقاد قرارداد نیز مشمول بند ۱۲ ماده ۱۲ قانون شناخته‌شده و از پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده معاف است؛ هدف اصلی قانون‌گذار کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده نهایی یعنی مردم در تأمین نیاز حمل‌ونقل به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی بوده است.»

این نماینده مجلس افزود: «درحال‌حاضر روزانه نزدیک به ۱۰۰ میلیون سفر درون و برون شهری در کشور صورت می‌گیرد که از این تعداد ۷۰ تا ۷۵ درصد از سفرها توسط خودروهای شخصی است که هیچ‌گونه دستورالعملی نداشته و عملاً تحت نظارت و مدیریت هیچ سازمان و مجموعه‌ای نیست.»

انجام روزانه بیش از ۵ میلیون سفر با تاکسی‌های اینترنتی

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو بیان کرد: «حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از سفرها از طریق سیستم حمل‌ونقل عمومی از قبیل مترو و اتوبوس است و بین ۵ تا در ۱۰ درصد سفرها نیز از طریق سکوهای تاکسی‌های اینترنتی شامل بیش از ۵ میلیون سفر داخل شهری و بین‌شهری انجام می‌شود.»

میرتاج‌الدینی خاطرنشان کرد: «در این شرایط درصد استفاده مردم از تاکسی‌های اینترنتی به‌دلیل بهره‌بردن این سکوها از هوش مصنوعی، در دسترس و امن‌تر بودن رو به افزایش است. یعنی در عمل با افزایش سهم این بخش، سهم ۷۰ درصدی سفرهای خودروهای شخصی بدون نظارت کاسته شده و به سکوهای اینترنتی افزوده می‌شود که این اتفاق بسیار مثبتی برای مدیریت کلان کشور و توسعه اقتصاد دیجیتال است.»

تحمیل گرانی به ۷۰ میلیون ایرانی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «براساس برآورد، بیش از ۷۰ میلیون کاربر فعال از این سکوها بهره‌مند هستند که با عدم اعمال قانون خدمات ارزش افزوده به بیش از ۷۰ میلیون ایرانی به ازای هر سفر اینترنتی هزینه ۱۰ درصدی مالیات بر ارزش افزوده به‌صورت غیرقانونی تحمیل می‌شود که با باعث ایجاد تورم و گرانی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در سطح کشور و سوق‌دادن مردم به سمت سفر با خودروهای شخصی است و عقب‌گرد کشور درجهت حرکت به سمت توسعه سهم اقتصاد دیجیتال را به‌دنبال دارد.»

او تأکید کرد: «علی‌رغم وجود نص صریح قانون و وجود بخشنامه اختصاصی مبنی بر معافیت تاکسی‌های آنلاین از پرداخت ارزش افزوده توسط مردم، اداره‌های مالیات براساس ابلاغیه جدید به شرکت‌های تاکسی اینترنتی، اقدام به طلب ارزش افزوده از مردم کرده‌اند که مجلس شورای اسلامی با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی در ازای دریافت غیرقانونی مالیات بر ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی، مخالف است.»

طرح سؤال از وزیر اقتصاد

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: «در همین راستا سؤالی از وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح کردیم مبنی بر اینکه عدم اجرای معافیت ارزش افزوده در خدمات حمل‌ونقل در تناقض با نص صریح قوانین و در تعارض با سیاست‌های کلان کشور و برنامه‌های دولت سیزدهم برای کاهش هزینه‌های مردم در بخش نیازهای اساسی دارد لذا با توجه به اینکه در آینده نزدیک با توسعه اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های هوش مصنوعی در کشور بیشتر سهم سفرها و خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری در بستر سیستم‌های نوین صورت می پذیرد، توضیحاتی در این خصوص و عدم اجرای قانون توسط سازمان امور مالیاتی به مجلس شورای اسلامی داده شود.»

وی ادامه داد: «وزارت امور اقتصادی و دارایی باید مقررات را در جهت اقتصاد دیجیتال به‌روزرسانی و از ایجاد تورم جلوگیری کند و حمایت از اقتصاد دیجیتال را در دستورکار قرار دهد چرا که حمایت از این حوزه، حمایت از معیشت مردم است و حوزه حمل‌ونقل از اهمیت بسیار بالایی در زندگی مردم برخوردار است و مجلس این افزایش ۱۰ درصدی را خلاف قانون مصوب مجلس سال ۱۳۸۷ در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌داند.»

میرتاج‌الدینی تأکید کرد: «دولت باید سعی کند متولی‌ها در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به یک نهاد کاهش دهد و از ایجاد نهادهای موازی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه هوش مصنوعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات جلوگیری کند چرا که مجلس شورای اسلامی مخالف نهادهای موازی در این حوزه است.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901699

دیگر خبرها

  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است
  • هزینه قبوض تلفن ثابت در سال 1403
  • آماده باش مخابرات خوزستان در پی هشدار بارش سنگین و وقوع سیلاب احتمالی
  • مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!
  • شناسایی تجهیزات در خطر سیلاب خوزستان
  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • صدور دستور اصلاح قبوض گازبهای تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی